Setembre, el mes de l’arqueologia

Durant gairebé un any a Manners hem estat treballant a consciència en la preparació de la 24a Reunió Anual de European Association of Archaeologists (EAA) 2018, una cita ineludible per a qualsevol professional del sector, amb una gran previsió d’assistència, que suposava tot un repte a nivell logístic per al nostre equip. 

El passat mes de setembre per fi vam poder reunir a Barcelona més de 3.000 experts del sector procedents de tot el món que es van donar cita en el major congrés d’arqueologia d’Europa. Repartit en tres espais d’activitat simultanis (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Universitat de Barcelona i Museu d’Arqueologia de Catalunya), la trobada tenia per objectiu donar a conèixer internacionalment la ciència arqueològica produïda a Catalunya així com fomentar la internacionalització de la comunitat científica que hi treballa. 

El tret de sortida va ser l’acte de presentació a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona un marc incomparable on es va comptar amb la presència de la consellera de Cultura, Laura Borràs, la presidenta del Comitè Organitzador Local, Margarita Díaz-Andreu (ICREA i Universitat de Barcelona), el president de l'European Association of Archaeologists, Felipe Criado-Boado, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens.

Del 5 al 8 de setembre els participants van poder gaudir de diferents ponències i comunicacions sobre les darreres excavacions, projectes de conservació del patrimoni arqueològic, així com novetats en les polítiques patrimonials de la Direcció General de Patrimoni Cultural i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. El congrés també va oferir un ampli ventall d'activitats per apropar l'arqueologia als veïns de Barcelona: des de recreacions històriques de l’època romana, una fira de llibres, xerrades... fins a un cicle de cinema a la Filmoteca de Catalunya. A més, per primer cop vam celebrar de forma paral·lela la Fira Europea de l'Arqueologia al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb més de cinquanta expositors de Catalunya, l'Estat i Europa.

Tot un èxit, fruit de mesos que treball del que ens sentim especialment orgulloses. Aquí us deixem algunes fotos de l’esdeveniment: https://www.facebook.com/mannersBarcelona/photos/a.1570558223252807/1922329468075679/?type=3&theater